Sikeres nyelvtudás programozás


Érdekel, hogyan tehetnéd izgalmasabbá a napi szintű nyelvtanulásod?

Naponta 5-10 perces időráfordítással sokkal hatékonyabban tanulhatsz idegen nyelvet, ráadásul megnöveled a sikeres nyelvvizsgád esélyét is. Ha ránk figyelsz, és kipróbálod néhány javaslatunk, még szórakozhatsz is közben.

Nyelviskolánk nagyszerű képzési lehetőségeket nyújt angol és német nyelvterületen minden korosztálynak, de tény, hogy a napi szintű nyelvhasználat elengedhetetlen a sikeres nyelvtanuláshoz. A mindennapos gyakorlás talán a gyerekeknek a legproblémásabb, hiszen az általános nyelvoktatásban részt vevők tudatosabban állnak a tanuláshoz. Mivel nyelviskolánk egyaránt nyújt oktatást gyerekek és felnőttek számára is, ezért szeretnénk megosztani néhány tippet, hogyan tegyük érdekesebbé a nyelvtanulást, hogyan keltsük fel a gyerekek érdeklődését is.

Íme, néhány ötlet, amivel feldobhatod nyelvtanulást:

 • Nyelvi klubok: Iskolánk nem csak tanfolyamokat, de nyelvi klubokat is szervez, ahol kellemes, kötetlen beszélgetésben próbálhatod ki a tanultakat.
 • Filmek: Felirattal, vagy anélkül, de az idegen nyelvű filmek nézése aktívan segíti a hallás utáni szövegértést, és még szórakozhatsz is közben.
 • Olvasás: Érdemes beszerezni néhány könnyített angol, illetve német nyelvű olvasmányt, ami kifejezetten nyelvet tanulók számára készült.
 • Okos telefon: Barátunk, a telefon. Rengeteg mobil alkalmazást lehet már elérni, melyek érdekesebbé, játékossá teszik a napi szintű nyelvgyakorlást.

Válaszd nyelviskolánkat, és hangulatos, de szervezett képzésed mellett további tippekkel, és módszerekkel segítjük a sikeres nyelvtanulásod és nyelvvizsgád!

oxfordschool.hu.10

A siker titka

Íme, a sikeres nyelvtanulás alapjai:

 • Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Aki nyelvvizsga előtt áll, esetleg az angol oktatás mellett döntött, és otthon is szeretne gyakorolni, gyakran elköveti azt a hibát, hogy tervezi, de mindig csak halogatja a gyakorlást. Napi egy óra tanulás mindig össze tud jönni!
 • Tűzz ki konkrét célokat! Szeretnél angol könyveket olvasni, angol iskolába járni, külföldön dolgozni, tanítani, fordítani. Legyen a célod bármi, a lényeg, hogy küzdj érte!
 • Ne vedd félvállról! Hiába tudsz jól angolul, ha elbízod magad, könnyen elbotolhatsz, akár a saját lábadban is, főleg ha nyelvvizsga előtt állsz.
 • Arra koncentrálj, amit szeretnél, és ne arra, amit nem! Szeretnél tudni angolul, de nem szeretsz tanulni. Szívesen mennél iskolába, de nincs időd. Ezek mind kifogások, amik elveszik a helyet az igazi cél elől. Az iskolába járás nem egy életre szól – a tudás viszont igen!

Vedd igénybe angol oktatás és nyelvvizsga felkészítő tanfolyamainkat, és legyél Te is profi!

oxfordschool.hu.9

Tippek a szókincsbővítéshez

A nyelvtanulás egyik legfontosabb alappillére a szókincs, hiszen hiába a stabil, megtanult nyelvtan, ha nincs meg hozzá a megfelelő tudás a szavak terén. A nyelvoktatás fontos része kell, hogy legyen a folyamatos szótanulás. Íme, néhány tipp, amelyet az angol oktatás során tanácsolni szoktunk:

 • Cetlik: helyezzünk el a laskában címkéket az adott tárgyak, vagy a hozzájuk kapcsolódó cselekvés idegen nyelvű megfelelőjével.
 • Szókártyák: már a kártyák létrehozásával is sokat gyakorolhatunk. Az elkészült darabokkal akár a buszon is tanulhatunk, hiszen a zsebünkben is elférnek.
 • Hallott szöveg megértése: hallgassunk az adott nyelven zenét, rádiót, így utazás vagy séta közben is szokhatjuk a nyelvet.
 • Online tanulás: töltsünk le játékos alkalmazásokat, amelyek segítségével tematikánként haladhatunk az új szavak között.

Az angol oktatás és tanulás fontos része tehát a tanulóknak adott nyelvtanulási tippek használata. Az Oxford School nyelviskolában a nyelvoktatás során figyelünk a hallgatók fejlődésére, így tanulhatnak kitűnően.

Jelentkezz hozzánk Te is!

oxfordschool.hu

Így készülj fel sikeresen a nyelvvizsgára!

Számtalan tippet lehet olvasni a nyelvtanulásról. A siker kulcsa valójában nem egy hangzatos titokban rejlik, mint olykor várjuk, hanem a szorgalomban, ami abban mutatkozik meg, hogy rendszeresen, elegendő időt fordítunk a nyelvtanulásra.

Első lépésként ki kell tűznünk egy célt, egy időintervallumot, hogy mettől meddig szeretnénk felkészülni az nyelvvizsgára.

Ha ez megvan, akkor be kell osztanunk az időnket, hogy minden napra jusson valamennyi idő a nyelvtanulásra. Érdemes olyan feladatokat választani, amivel tanulhatjuk a nyelvtant és bővíthetjük a szókincsünket is.

Semmiképp sem szabad magolással tölteni az időnk nagy részét, fontos olyan feladatokat találnunk, amelyeket örömmel végzünk, így a nyelvtanulás sem egy kényszer, hanem mindjárt érezzük, hogy mennyire hasznos és kellemes időtöltés.

Számtalan praktikus lehetőség van a gyakorlásra, akár egy dalszöveg meghallgatása és lefordítása, vagy egy film megnézése szinkron nélkül. Olyan esetekben, ha nem értünk egy szót, akkor se ijedjünk meg, hanem próbáljuk meg magunk kitalálni az adott kontextusból, hogy mit jelenthetett.

Tekintsd meg honlapunkat, és vedd igénybe szolnoki nyelviskolánk szolgáltatásait, ha Te is sikeresen szeretnél felkészülni a nyelvvizsgára!

szolnoki nyelviskola

Sorozatokkal a sikeres nyelvvizsgáért!

Lehetséges angol nyelvű sorozatok segítségével sikeres nyelvvizsgát tenni?

Az angol nyelvvizsgára való felkészítésben maga a tanulás folyamata, egyes esetekben igen stresszes is lehet, vérmérséklettől és a tananyagtól függően pedig akár száraz és unalmas is. A sok bemagolandó kifejezés, a különböző idiómák, a váltakozó igeidők bizony megkeseríthetik az angol nyelvvizsgára vágyók, az angol nyelvet tanulók életét.

Pedig lehet ezt másképpen is!

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy egyszerre lehet szórakoztató a tanulás, növelhető a szókincs mindennapi kifejezésekkel, szófordulatokkal és a hallásértés sem fog problémát jelenti a nyelvvizsgán? A sorozatok segítségével a kikapcsolódásból tanulás, a tanulásból szórakozás is lehet. Sőt, rengeteget segít, ha olyan sorozatot választunk, mely nemcsak nyelvileg, de témájában is kedvelhető.

Néhány sorozat, melyek, a kedveltség és könnyedség okán akár segíthetnek is az angol nyelvtanulásban:

 • Agymenők (Big Bang Theory)
 • Jóbarátok (Friends)
 • így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother)
 • Született feleségek (Desperate Housewives)
 • Szex és New York (Sex And The City)
 • Skins
 • South Park stb.

Még sorolhatnánk, a megfelelő sorozatokat, de a lényeg úgyis az, hogy érdekeljen minket. Természetesen a sorozatnézés nem pótolja a nyelvtant, az otthoni tanulást és a nyelvórákat!

Ha a sikeres nyelvvizsga a tét, vessünk be minden trükköt, emellett pedig keressünk hatékony segítséget, szolnoki nyelviskolánk kínálatát, szolgáltatásait garantáltan erre találtuk ki! Iratkozz be és váltsd valóra a célod!

sikeres nyelvvizsga

Mikor is legyen a nyelvvizsga?

Idegen nyelvet beszélni napjainkra alapvető követelmény lett a munkaerőpiacon. Aki beszél valamilyen nyelvet, annak jelentősen nőnek a munkavállalási esélyei.

Nyelvet tanulni sokszor nehéznek és időigényesnek tűnhet, sőt, egy bizonyos kor fölött még nagyobb kihívás. Ám semmi sincs veszve! Ha szeretnél aktív nyelvtudásra szert tenni akár angol, akár német nyelvterületen, de nem a fővárosban, vagy annak közelében élsz, akkor lehetőséged van Szolnokon is csatlakozni nyelviskolánkhoz!

Ha már nézel sorozatokat, filmeket felirattal, ha letöltötted okostelefonodra az összes létező nyelvtanulást segítő alkalmazást, ha próbálkozol könnyített angol vagy német nyelvű olvasmányokkal, akkor van még egy tippünk, ami érdekelhet! Szereted a zenét, igaz? Gondoltál már rá, hogy a kedvenc angol slágered szövege miről is szól? Nos, gyakorlásként akár le is fordíthatod magadnak, ezzel is növelve a nyelvoktatás hatékonyságát.

Nyelvvizsgára készülsz? Alkalmazod javasolt praktikáinkat, de úgy érzed, jó lenne, ha egy szakember is csiszolná tudásod? Gyere, csatlakozz vidám csapatunkhoz, szerezz segítségünkkel nyelvvizsgát!

nyelviskola

Egy kicsivel előrébb minden nap

Az idegen nyelvek elsajátítása, van, akinek gyerekjáték, és van, akinek egyenértékű a kínzással. Pedig a közfelfogással ellentétben a nyelvtanuláshoz nem kell különleges tehetség, csupán elhivatottság, sok-sok szorgalom és az sem árt, ha a zsebünkben van pár hasznos trükk is.

nyelvtanuláshoz szükséges szabályokat és idegen szavakat ugyan a tankönyvből kell megtanulni, de ahhoz, hogy ezek valódi, stabil nyelvtudássá álljanak össze a fejedben, be kell csukni a könyvet és ki kell lépni az életbe, a nyelvoktatás valódi színterére. Mit is jelent ez?

Úgy fogsz fejlődni, ha minden oldalról megismered azt a nyelvet, amit tanulsz, ha rendszeresen foglalkozol vele, beépíted a mindennapjaidba. Nézz filmeket, olvass a célnyelven, fordítsd le kedvenc idézeteidet, dalszövegeidet. Ha valami eszedbe jut, fordítsd le azt is, hogyan hangzana azon az idegen nyelven, amit épp tanulsz. A kifejezéseket egyes szám első személyben tanuld meg, a szavakat lehetőleg valamilyen kifejezés formájában vésd az eszedbe. Ismerkedj külföldiekkel, süss idegen nyelvű szakácskönyvből, csak rajtad múlik, mit választasz.

A sikeres nyelvvizsgához egy a lényeg; foglalkozz az idegen nyelvvel minden nap egy kicsit és hozd közel magadhoz! Ebben segít neked nyelviskolánk Szolnokon!

nyelviskola Szolnok